diversiteit van duiken
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Duiken in Zavora

De wateren van Zavora staan bekend om het veelvuldige bezoek van manta’s die hier in gezonde aantallen afkomen op de poetsstations en het planktonrijke water, zowel de reuzenmanta's (Manta birostris) als de rifmanta's (Manta alfredi) komen hier voor. Ook komen hier geregeld verschillende soorten schildpadden voorbij. Naast de grotere vissen komen hier grote scholen rifvissen aan alle kanten voorbij en zit er verrassend veel kleiner leven zoals langoesten, bidsprinkhaankreeften, slakken en garnalen. Het plankton maakt het zicht hier beperkter dan op de meeste andere plaatsen in Mozambique, maar tegelijkertijd is het wel de reden waarom de kans om een hier een manta te ontmoeten zo goed is. U zult niet teleurgesteld het water uitkomen.

Kom en verken het rijke onderwaterleven van de Mozambikaanse kustlijn.
De manta's laten zich vaak benaderen door duikers die rustig duiken en dicht bij de bodem blijven.
Er is hier volop klein leven te vinden, zoals hengelaarsvissen, bidsprinkhaankreeften en naaktslakken voor de liefhebber!
De kust van Zavora kent vele poetsstations en weinig duikers, ideale omstandigheden voor deze vriendelijke reuzen.
Zavora is nog grotendeels onontdekt en er worden regelmatig nieuwe duikstekken verkend en benoemd

Er worden hier doorgaans 2-tank duikdagen gepland, waarbij er tussen de duiken door een uur oppervlakte interval gehouden wordt aan boord van de boot, terwijl deze langzaam naar de volgende duiklocatie koerst. Uiteraard wordt dit programma op wens van de gasten aangepast naar een enkele duik of een 3e duik. De duikboot heeft een volledig harde bodem en ligt heel stabiel op het water, dit maakt de boottocht een stuk comfortabeler. Er is voldoende materiaal te huur, maar het is wel aan te raden een eigen duikcomputer en masker mee te nemen. Zavora heeft voldoende duikstekken in het aanbod en de duikschool is continu op zoek naar nieuwe locaties.