diversiteit van duiken
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Alona Beach

Alona Beach is een heerlijk wit zandstrand op Panglao Island, een eilandje dat via een brug verbonden is met Bohol. Aan dit strand liggen verscheidene hotels, resorts en duikscholen. Vanwege de goede en populaire duiksites bij Bohol, waaronder Balicasag and Apo Island, is Alona Beach uitgegroeid tot een gewilde bestemming. Alles voelt relaxed en kleinschalig aan hier, er zijn tal van kleine eettentjes te vinden, en op het grotere eiland Bohol zijn volop excursies te maken, naar bijvoorbeeld de bijzondere Chocolate Hills, de Tarsiers, één van ’s werelds kleinste primaten, de jungle, rijstterrassen of alternatieve stranden.

De duiken vanaf Alona Beach worden per boot (Bangka outrigger) gemaakt. De riffen voor de kust zijn bijzonder rijk in diversiteit en dat is gelijk te zien wanneer men hier gaat duiken. Fotografen kunnen hier hun hart ophalen, want qua kleuren, macro en groothoek is er veel uitdaging. Neem voldoende opslagcapaciteit mee, want u zult het nodig hebben. Duikers van alle niveaus kunnen hier terecht, de meeste duikstekken zijn voor iedereen toegankelijk en de hoeveelheid stroming valt doorgaans erg mee. Voor wie eerst wat meer ervaring op wilt doen zijn alle PADI cursussen van beginner tot Divemaster te boeken. Wij raden bij een cursus aan om dit vooraf te doen. De watertemperaturen schommelen tussen een aangename 26 en 30 graden Celsius, en er kan tegen een toeslag met Nitrox gedoken worden.

Alona Beach staat voor brede witte zandstranden, palmbomen en Filippijnse gastvrijheid
Clownsvissen komen van nature op deze riffen voor, je vindt ze vaak op Heteractis magnifica anemonen
Wie graag naaktslakken fotografeert, kan hier helemaal los gaan tijdens het duiken
Kleine groepen duikers, professionele begeleiding en prachtige duikstekken. Een paradijsje
Het onderwaterleven is hier afwisselend en kleurrijk, groot maar ook zeker verrassend klein
's Avonds is het goed vertoeven bij de restaurants en barretjes op Alona Beach

De duikstekken zijn hier zeer divers, van grotten en tunnels, marine parks, tot steile wanden, wrakduiken, koraaltuinen, zeegras en zandvlaktes, met op elke locatie weer andere bijzondere dieren. Op duikstekken als Balicasag island en Pamilacan is veel groot onderwaterleven te vinden zoals omvangrijke scholen grootoogmakrelen, barracuda’s, tonijnen, schildpadden, en met wat geluk een walvishaai, Manta-, adelaars- of duivelsroggen. Op dieper gelegen riffen zoals bij “Black Forest” is er rond de 30 meter diepte zwart koraal te vinden, wat doorgaans veel dieper groeit. En er zijn legio ondiepere duikstekken waar o.a. naaktslakken, murenes, spookfluitvissen, hengelaarsvissen, zeepaardjes en vele verschillende soorten inktvis te bewonderen zijn. Apo island is hele goede duikstek, maar ligt te ver van Alona Beach om er dagtrips heen te maken. Daarom worden er vaak duiksafari’s van één of meerdere nachten naartoe georganiseerd, soms ook met combinaties van de andere grote eilanden zoals Negros, Cebu en/of Malapascua. Deze zelfde safari’s doen onderweg ook Siquijor aan om te duiken. Voor de dichterbij gelegen eilanden worden wel dagtrips gemaakt, zoals naar Balicasag, Doljo Sanctuary, Pamilacan en Snake Island.