diversiteit van duiken
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Duiken bij Kaapstad

De wateren rondom Kaapstad bieden een hele andere duikervaring dan de Oostelijke duikregio’s. De watertemperatuur schommelt gedurende het jaar tussen de 10 en 18 graden Celsius en hiermee is het beduidend kouder dan de Oostkust waardoor ook het landschap onderwater anders is. Er zijn hier eveneens koraaltuinen en diepe riffen te vinden, maar ook kelpwouden - één van de kraamkamers van de oceaan - en mooie wrakduiken. De duiken worden hier doorgaans met droogpakken of dubbel 7mm wetsuits gemaakt en een duiklamp is aan te raden. De Westkaap, en in het bijzonder Gansbaai, is dè plek om met grote witte haaien te duiken, maar ook komt hier de bijzondere gevlekte zevenkieuwshaai (Notorynchus cepedianus) voor. In False Bay kan ook met Kaapse pelsrobben gedoken worden, die doorgaans speels in de buurt van duikers blijven hangen. Duiken met blauwe haaien en mako’s behoort ook tot de mogelijkheden. Laat u niet afschrikken door de lagere temperaturen, maar kom ontdekken wat de Westkaap voor u in petto heeft!

De zevenkieuwshaai is een zeer zeldzame haaiensoort, maar een vaste gast van de kelpwouden van Kaapstad
Kaapse robben manoeuvreren zich bijzonder makkelijk en snel door het kelpwoud en laten zich graag zien aan duikers.
Duikers kunnen de bijzondere gevlekte luipaardhaai tegenkomen, deze jaagt in ondiep water op schaaldieren en kleine vis
Wie zich verder op zee waagt kan blauwe haaien ontmoeten, de dieren zijn ontworpen voor snelheid en camouflage in het blauw

Bij duiken in Kaapstad wordt automatisch gedacht aan kooiduiken met witte haaien, maar dan doet u de Westkaap tekort. Wie de kelpwouden bezoekt zal zien dat hier verrassend veel leven te vinden is. Veel jonge dieren zoeken bescherming tussen de enorme planten en dat trekt weer andere dieren aan. Jonge vissen, naaktslakken, sponzen, inktvissen, kwallen en roggen, maar ook de pelsrobben spelen graag in de kelpwouden. De omstandigheden zijn ook geschikt voor beginners en bieden een unieke kijk in onderwaterleven van de Westkaap.