diversiteit van duiken
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Duiken in de Lembeh Strait

Het paradijs voor “muck diving” wordt Lembeh Strait ook wel genoemd. Het kenmerkende zwarte vulkaanzand maakt dat het onderwaterleven hier leven zich goed moet camoufleren om niet op te vallen voor predatoren. Deze evolutionaire race tegen de klok heeft geleid tot een scala aan bijzondere aanpassingen en camouflage technieken. Dieren die zich ingraven, inktvissen die zich in kokosnoten verstoppen, harige varianten van vissen die amper opvallen in wieren, of hengelaarsvissen die de sponzen imiteren waar ze op zitten… Dit is onder andere ook het strijdtoneel van de fameuze “mimic octopus” die in deze wateren voorkomt en minstens 10 andere dieren kan imiteren. Lembeh is een genot voor duikers die bijzondere dieren willen zien. Het is niet voor niets dat fotografen wereldwijd hier naartoe afreizen om hier foto’s te maken en aan wedstrijden deelnemen.

Juweel kardinaalbaarzen zijn hier in grote aantallen te vinden, verborgen in anemonen in ondiep water.
Een goede lamp is geen overbodige luxe op het donkere zand en het brengt de kleuren weer tot leven.
Coleman garnalen verschansen zich tussen de stekels van een zee√ęgel. Zonder gids vindt u ze waarschijnlijk niet.
Liefhebbers van macro kunnen hier hun hart ophalen, aan fotogenieke dieren en kleuren geen gebrek!
Kom duiken in de Lembeh Strait en ontmoet de bijzondere inktvissen zoals de "mimic octopus", de blauwring octopus en vele anderen.

De Lembeh Strait heeft een breed aanbod aan duikscholen en accommodaties in verschillende categoriëen, en ruim voldoende duikstekken voor al haar gasten. De divemasters hier zijn zeer bekwaam in het vinden van bijzonder onderwaterleven en weten u feilloos wegwijs te maken. Op veel duikscholen is ruimte ingericht voor onderwatercamera's en kunt u tips krijgen om betere foto's te leren maken. Ondanks dat de Lembeh Strait hier niet om bekend staat, zijn hier ook enkele koraalrifduiken te maken, maar de regel is hier "muck diving", zoeken naar bijzondere dieren op het zand. Veel van de "critters" die u hier kunt vinden zijn inheems, uniek voor dit gebied.