diversiteit van duiken
Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Marine Megafauna Foundation

Drie keer per week houdt het lokale onderzoeksinstituut Marine Megafauna Foundation (MMF) en haar stagiaires informatieve praatjes over het onderwaterleven van Tofo. Op maandag is het “Manta Monday” gericht op het onderzoek naar reuzenmanta’s, op woensdag “Whale Shark Wednesday” gericht op het walvishaaien onderzoek, en vrijdag is er “Fauna Friday” een wat algemener praatje over de verscheidene dieren die er voorkomen. Onderzoekers Andrea Marshall en Simon Pierce, die het instituut leiding geven, hebben internationaal aanzien verworven met hun onderzoek en bevindingen. De praatjes duren ongeveer 60-90 minuten en zijn gratis voor iedereen die interesse heeft.

Op 'Manta Mondays' kunt u bij de Marine Megafauna Foundation alles te weten komen over het onderzoek naar deze prachtige dieren.
Op 'Whale Shark Wednesday' kunt u bij de Marine Megafauna Foundation alles te weten komen over deze prachtige vissen.
Onderzoek in Mozambique heeft in grote mate bijgedragen aan herkenning en documentatie van manta's.

Het onderzoek richt zich voornamelijk op de iconische grote vissen waar Mozambique om bekend staat, maar breidt zich steeds verder uit. Zo wordt er ook onderzoek verricht naar diverse soorten schildpadden en stranden waar ze hun eieren leggen. Maar ook zeekoeien en diverse haaiensoorten worden gemonitord om te zien of hun aantallen toe- of afnemen. Enkele jaren geleden werd een zeldzame roggensoort ontdekt aan deze kust, die uitgestorven leek te zijn, Dasyatis microps. De rog wordt vanwege zijn omvang en uiterlijk, doeltreffend B2 bommenwerper genoemd, en tot op heden nog steeds door duikers waargenomen.